ic.fadf.ieu.edu.tr
Dersin Adı | |
Kodu | Yarıyıl | Teori (saat/hafta) | Uygulama/Lab (saat/hafta) | Yerel Kredi | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
Güz |
Ön-Koşul(lar) | Yok | |||||
Dersin Dili | ||||||
Dersin Türü | Zorunlu | |||||
Dersin Düzeyi | - | |||||
Dersin Veriliş Şekli | - | |||||
Dersin Öğretim Yöntem ve Teknikleri | ||||||
Dersin Koordinatörü | - | |||||
Öğretim Eleman(lar)ı | ||||||
Yardımcı(ları) |
Dersin Amacı | |
Öğrenme Çıktıları | Bu dersi başarıyla tamamlayabilen öğrenciler;
|
Ders Tanımı |
| Temel Ders | |
Uzmanlık/Alan Dersleri | ||
Destek Dersleri | ||
İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri | ||
Aktarılabilir Beceri Dersleri |
Hafta | Konular | Ön Hazırlık |
1 | Chapter 1: Dynamics of Business & Economics | Excellence in Business, Ed. by Courtland L. Bovee, John V. Thill, Michael H. Mescon, Prentice Hall. |
2 | Chapter 2: Ethics & Social Responsibility Chapter 3: Global Business Chapter 5: Forms of Business Ownership | Excellence in Business, Ed. by Courtland L. Bovee, John V. Thill, Michael H. Mescon, Prentice Hall. |
3 | Chapter 6: Small Business Entrepreneurship Chapter 7 Functions & Skills of Management | Excellence in Business, Ed. by Courtland L. Bovee, John V. Thill, Michael H. Mescon, Prentice Hall. |
4 | ÖDEV TESLİMİ / SUBMISSION OF HOMEWORK #1 Chapter 8: Organization, Teamwork and Communication Chapter 9: Production of Quality Goods and Services | Excellence in Business, Ed. by Courtland L. Bovee, John V. Thill, Michael H. Mescon, Prentice Hall. |
5 | NO CLASS – To be made up for in August ÖDEV TESLİMİ / SUBMISSION OF HOMEWORK #2 MID-TERM EXAM I | Excellence in Business, Ed. by Courtland L. Bovee, John V. Thill, Michael H. Mescon, Prentice Hall. |
6 | ÖDEV TESLİMİ / SUBMISSION OF HOMEWORK #3 Chapter 12: Fundamentals of Marketing and Customer Service Chapter 13: Product and Pricing Strategies | Excellence in Business, Ed. by Courtland L. Bovee, John V. Thill, Michael H. Mescon, Prentice Hall. |
7 | Chapter 14 Distribution Strategies Chapter 15 Promotional Strategies | Excellence in Business, Ed. by Courtland L. Bovee, John V. Thill, Michael H. Mescon, Prentice Hall. |
8 | Chapter 16 Accounting and Financial Management Review of the Term MIDTERM EXAM II | Excellence in Business, Ed. by Courtland L. Bovee, John V. Thill, Michael H. Mescon, Prentice Hall. |
9 | ||
10 | ||
11 | ||
12 | ||
13 | ||
14 | ||
15 | ||
16 |
Ders Kitabı | Business: A Changing World 9th Ed. by Ferrel O.C., Hirt G.A. , Ferrel L |
Önerilen Okumalar/Materyaller | Ders ile ilgili her türlü duyuru ve açıklama OASIS üzerinden yapılacaktır. 1 Contemporary Business, by Louis E. Boone and David L. Kurtz, The Dryden Press, USA, Ninth Edition,1999. 2 Business Essentials, by Ronald J. Ebert , Ricky W. Griffin Prentice Hall 4th edition, February 2002. 3 Ekonomi ve İşletmecilik Terimleri Açıklamalı Sözlük by Prof. Dr. Halil Seyidoğlu Istanbul 2008. |
Yarıyıl Aktiviteleri | Sayı | Katkı Payı % |
Katılım | 1 | 15 |
Laboratuvar / Uygulama | ||
Arazi Çalışması | ||
Küçük Sınav / Stüdyo Kritiği | ||
Portfolyo | ||
Ödev | 3 | 15 |
Sunum / Jüri Önünde Sunum | ||
Proje | ||
Seminer/Çalıştay | ||
Sözlü Sınav | ||
Ara Sınav | 2 | 70 |
Final Sınavı | ||
Toplam |
Yarıyıl İçi Aktivitelerin Başarı Notuna Katkısı | 100 | |
Yarıyıl Sonu Aktivitelerin Başarı Notuna Katkısı | ||
Toplam |
Yarıyıl Aktiviteleri | Sayı | Süre (Saat) | İş Yükü |
---|---|---|---|
Teorik Ders Saati (Sınav haftası dahildir: 16 x teorik ders saati) | 16 | 3 | 48 |
Laboratuvar / Uygulama Ders Saati (Sınav haftası dahildir. 16 x uygulama/lab ders saati) | 16 | ||
Sınıf Dışı Ders Çalışması | 16 | 2 | |
Arazi Çalışması | |||
Küçük Sınav / Stüdyo Kritiği | |||
Portfolyo | |||
Ödev | 3 | 8 | |
Sunum / Jüri Önünde Sunum | |||
Proje | |||
Seminer/Çalıştay | |||
Sözlü Sınav | |||
Ara Sınavlar | 2 | 13 | |
Final Sınavı | |||
Toplam | 130 |
# | Program Yeterlilikleri / Çıktıları | * Katkı Düzeyi | ||||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ||
1 | Bir iç mimar ve çevre tasarımı profesyonelinin çeşitli görev ve sorumluluklarını yürütebilmek, uygulayabilmek ve yönetebilmek; | X | ||||
2 | Meslek alanı içinde, ulusal ve uluslararası düzeyde diğer birey ve gruplarla işbirliği yapabilmek ve iletişim kurabilmek; | X | ||||
3 | Görsel, sözel ve yazınsal formatlar içinde tasarım fikirlerini sunma ve iletişim kurma yeteneklerini geliştirmek; | X | ||||
4 | Meslek alanının, belirli yerel ve bölgesel ihtiyaçlarının ve gelişmelerinin farkına varmak, bunları analiz etmek ve uygulamaya entegre etmek; | X | ||||
5 | En güncel araştırmaları, buluşları, eğilimleri ve teknolojileri tanımlamak, değerlendirmek ve kullanmak; | X | ||||
6 | Seçtikleri ilgi alanındaki ulusal ve uluslararası standartları ve yönetmelikleri değerlendirebilmek; | X | ||||
7 | Profesyonel pratik için bağımsız eleştirel yaklaşımları geliştirmek, entegre etmek ve teşvik etmek; | X | ||||
8 | Mesleklerinin sosyal ve çevresel konularını ve sorumluluklarını anlamak; | X | ||||
9 | Güçlü yanlarının farkına varabilmek ve bunları olumlu ve istekli bir ortam içinde geliştirebilmek; | X | ||||
10 | Kendi alanlarındaki eleştirel düşüncenin ve özel araştırma yaklaşımlarının öneminin farkına varmak; | X | ||||
11 | Akademik ve tasarım araştırmalarına süregiden bir analitik ve profesyonel yaklaşım geliştirmek; | |||||
12 | Seçtikleri ilgi alanına yönelik olarak, kişisel yaşam boyu öğrenme tavrının öneminin ve ihtiyacının farkında olabilmek; | X |
*1 Lowest, 2 Low, 3 Average, 4 High, 5 Highest